Monday, January 25, 2010

Baju kanak-kanak

Baju Punjabi
A003

Aoo2


A004
A002 - biru
A003 - merah
A004 -oren
Ukuran
Bahu = 27 cm
Panjang Tgn = 33 cm
Labuh baju = 56 cm
Panjang Seluar = 55 cm
Harga = RM 27 sahaja

Baju Kurung Riau

A005

A006

A007

Kod
A005 - biru
A006 - merah
A007 - oren
Ukuran
Bahu = 27 cm
Pjg Tgn = 33 cm
Labuh Baju = 56 cm
Panjang Seluar = 55 cm

Harga = RM 27 sahaja


Baju Kurung Kedah






Kod = A001

Ukuran
Bahu = 27 cm
Tangan (3/4)= 24 cm
Labuh baju = 43 cm
Labuh Kain = 57 cm
Harga = RM 27 sahaja

Sunday, January 24, 2010

Masak tempoyak ikan patin

Emm hari ni saya masak tempoyak ikan patin. Makanan kesukaan org pahang dan sejak duk pahang ni ia jadi makanan kegemaran sy. Dah ketagih rasanya coz bila dah mula mkn rasa macam tak nak berhenti. Dah ada blog sendiri ni teringin nak kongsi resepinya selain ia sebenarnya lebih pada ingatan utk diri sendiri. Next time nak masak tapi lupa resepi leh rujuk balik. Klu salin kat kertas nanti tah mana2 buangnya...he he

1kg-1.5kg Ikan patin

Kisarkan.....
10 ulas bawang merah @ 2 ulas bawang besar
3 ulas bawang putih
1 inci halia
1/2 inci kunyit hidup @ 1/2 sudu kecik serbuk kunyit
2 batang serai

Masukkan semua bahan yg dikisar ke dlm periuk kemudian tambahan air.
Kemudian masukkan 2/3 keping asam keping
(klu tempoyak dah rasa masam, letakkan 1 keping jer dah cukup)
Biarkan mendidih
tambahan 2 senduk tempoyak.
pastu tambahkan garam dan gula secukup rasa.
Bila dah cukup rasa, masukkan ikan, biarkan mendidih dlm 5 minit (bergantung kpd saiz ikan).
Dah siap utk dihidangkan

sy suka masakan ni coz senang dan sedap (kat lidah sy la....coz sy yg masak...he he).
tak payah tumis so blh kurangkan kolestrol coz tempoyak dah ada kolestrol yg tinggi.

p/s: tak dapat sertakan gambar coz tak de kamera....hp dua2 dah rosak...hu hu